Önmagát lőtte meg, de még így is megbüntethetik

A későbbi vizsgálatoktól függ, de akár büntetőjogi következménye is lehet egy balesetnek, ami Gyomaendrődön, pénteken este történt. Egy férfi önmagát sebesítette meg egy légpuskával.

A fiatalember otthonában éppen egy szekrényben rendezkedett, mikor kezébe akadt a légpuskája. Azt még nem tudni, milyen megfontolásból, de azonmód le is támasztotta a fegyvert a lábfejére, mégpedig a csövével lefelé. A légfegyver elsült és megsebesítette a férfit, akit a mentőknek kellett kórházba szállítani.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szombati Andrea a Független Hírügynökségnek elmondta: annak ellenére, hogy valószínűleg baleset történt – e tekintetben egyébként csak a sebesült elmondására támaszkodhat a rendőrség – valószínűleg szabálysértés miatt meg fogják büntetni a férfit.

A légpuska-tartáshoz ugyan nem kell különösebb engedély, de tárolása szigorú szabályokhoz kötött. Az ilyen légfegyvert is fesztelenítve kell tárolni, hogy még véletlenül se okozhasson balesetet. A tárolási szabályok megszegőit hasonló esetben – ha baleset történik, melyben valaki önmagát sebesíti meg – pénzbírságra büntethetik.

Az eset elbírálása attól is függ hogy az illető milyen sérülést szenvedett – mondta el a Független Hírügynökségnek a megyei rendőrség szóvivője. A rendőrök hétfőn kezdik meg az eset kivizsgálását. A fiatalember sérüléseiről is akkor fognak többet megtudni az orvosoktól.