Önkormányzati adatok a neten

Mezőkövesd legfontosabb adatai is elérhetők a világhálón. A város honlapját folyamatosan fejlesztik, egyre több adatot töltenek fel a jobb tájékoztatás érdekében.

Nyilvánosságra hozza több milliónyi adatát a gyulai önkormányzat. Az internetre minden olyan nyilvános adat felkerül, amit eddig a várásoházán kellett lefénymásoltatni, vagy telefonon kikérni. Az interneten megtalálható lesz a városi adóstatisztika, a foglalkoztatási helyzet, az eladásra váró önkormányzati ingatlanok listája, térkép helyrajzi adatokkal, a helyi vállalkozások adatai, a szálláshelyek listája, tanulmányok és az önkormányzatnak készített gazdasági elmezések.

Folyamatos fejlesztés

Mindez Mezőkövesden nagyrészt már megvalósult. Tállai Andráspolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a város honlapján többek között megtalálható Mezőkövesd térképe, az eddig elkészült fejlesztési koncepciók és tanulmányok, az idegenforgalmi adatok, szálláslehetőségek, látnivalók, a prgramok. A honlapot folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy minél több adatot, információt találjanak meg rajta a helybeliek, illetve a város iránt érdeklődők. Tállai András elmondta azt is: bízik abban, hogy lesz olyan uniós pályázat, amely segítségével a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulást és annak tevékenységét is be tudják majd mutatni az Interneten.

HSz