Önkéntes védelmi gárda felállítását sürgeti a Fidesz

Önkéntes védelmi erőt hozna létre a Fidesz, ami a Honvédséget kiegészítve működne. Demeter Ervin vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: ahhoz, hogy Magyarország is belépjen az erős európai országok sorába, szükség van egy ilyen alakulatra.

Ma ott tart Magyarország, hogy az állam nem képes megvédeni a a kormány tagjait sem. A Köztársasági Őrezred sem tud rendet biztosítani, hiszen magán biztonsági szolgálatokkal együtt dolgozik- mondta el Demeter Ervin. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja hozzátette, hogy a Fidesz már 2001-ben egy önkéntes, a Honvédséget kiegészítő védelmi erő létrehozását szorgalmazta, de az erről szóló határozatot a Medgyessy-kormány hatályon kívül helyezte. Így viszont nem mindenkinek jár a biztonság, csak annak, aki meg tudja fizetni az őrző-védő cégeket.

A legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa elmondta azt is, hogy a Fidesz ismét kísérletet tett a honvédség keretein belül működő önkéntes gárda létrehozására. Tavasszal beadtak egy határozati javaslatot, amely remélhetőleg ősszel már az Országgyűlés elé kerül.