Önként jelentkezett a fegyveres rabló – elfogyott a pénze

Elfogyott a pénze, de rabolni már nem akart, ezért önként jelentkezett hétfőn a rendőrségen egy férfi, aki még áprilisban kifosztott egy tatabányai takarékszövetkezetet. Ugyanabban a ruhában sétált be a tatabányai kapitányságra, amit az áprilisi rabláskor viselt.

Április 24-én is azért rabolt már, mert nem volt pénze. Kölcsönét, rezsijét nem tudta fizetni, miután elbocsátották. Hosszas gondolkodás után döntött úgy, hogy törvénytelenül szerez pénzt. Baseball sapkában, napszemüvegben besétált a takarékba, majd egy zacskónyi pénzzel távozott. Állítása szerint nem volt nála éles lőfegyver, egy műanyag játék pisztolyt fogott a dolgozókra.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint időközben elfogyott a férfi pénze, de nem akart újra rabolni, ezért inkább feladta magát a Tatabányai Rendőrkapitányságon. Még hétfő reggel kihallgatták. Elmondta, hogy életkörülményei nem változtak, a rabolt pénzt felélte, így két választása maradt: vagy újra rabol, amiből fizetni tudja az albérleti díjat, vagy feladja magát a rendőrségen – ez utóbbit választotta.Sporthírek