Nintendo Wii-vel az idősek mozgáskordinációjáért

Nintendo Wii-vel az idősek mozgáskordinációjáért
A Nintendo egy új verziójával küzd az esések ellen egy skót idősek otthona.

A betegségekből felépülőben lévő időskorúaknál a reggeli torna helyett bevezettek tiz perc komputeres játékot a Wii-n, amely a mozdulatokra reagál. Szakértők szerint ez segít összehangolni az agy, a szem és a kéz működését.

A Whitehills szociális otthon eleinte egy kölcsönkészüléket működtetett, majd adományokból vásárolt három saját Nintendo Wii-t, de az érdeklődésre való tekintettel újabbak megvételét tervezi. A lakók kedvence a számítógépes bowling, és jelenleg egy szenzorokkal ellátott kisszőnyegre gyűjtenek, ami tovább fokozná a játék valószerűségét.

A skót társadalombiztosítási központ (NHS Scotland) adatai szerint az idősek otthonába kerülők több mint fele küzd stabilitási problémákkal, és esik el, ami komolyabb sérüléseket okoz.

Ezért döntött a létesítmény vezetője a mozgáskordinációt javító játék bevezetése mellett. Janice McEwan szerint a kisebb mozdulatokra reagáló konzol kezeléséhez az otthon lakóinak mozognia kell, ami dolgoztatja az izmaikat és továbbcsökkenti az esések valószínűségét.

A sportfelelős Avril Mitchell szerint azonban a computeres játék nem zárja ki a torna és a szabad levegőn végzett gyakorlatok szükségességét, de rossz idő esetén a Nintendo tökéletes kiegészítő.

Az időseket segítő Help the Aged jótékonysági szervezet üdvözölte az új módszer bevezetését, mert az aktívvá teszi az otthonok lakóit.

  • Magyarország internetes arca lefagyott
  • Elkelt a Vatera
  • Konzolról az utcára: GTbyCitroen
  • Előhozható a bennünk rejlő zseni?
  • IT/Multimédia