Nincs veszítenivalója az MKC-nak

Horváth László (a labdával) négy gólt dobott a Budakalásznak
Horváth László (a labdával) négy gólt dobott a Budakalásznak - © Fotó: TB
Mezőkövesd – Kedd estére Bajnokok Ligája-szereplőhöz utazik a Mezőkövesdi KC kézilabdacsapata.

Az NB I-es férfi bajnokság 4. fordulója „könnyű” kirándulást ígér a borsodiak számára, ezen a 18.00-kor kezdődő meccsen ugyanis semmit nem veszíthetnek, a papírforma alapján a BL-szereplő Mol-Pick Szeged simán veszi majd az akadályt.

Folyamatosan

A fürdővárosiak hétfőn délelőtt és délután is edzettek, hiszen számukra – amint azt Buday Dániel vezetőedző elmondta – a folyamatos tanuláson van a hangsúly. – A múlt szombaton először megnyertük a Budakalász elleni mérkőzést, majd csaknem elveszítettük, végül döntetlen lett – pillantott vissza a harmadik fordulóra a tréner. – Ez is azt bizonyítja, amit hetek óta mondok: csiszolni kell a játékunkat annak érdekében, hogy lépésről lépésre egyre jobb legyen a teljesítményünk.

Élmény lesz

Az ismert szakember ezután a keddi fellépésükre terelte a szót és így vélekedett: – A kiváló szegediekkel szemben eredménykényszer nélkül lépünk pályára. Ez a mérkőzés arra jó, hogy a létező legtöbbet hozzuk ki belőle, profitáljunk az élményből, mert abban a környezetben és az ellenfél játékosaival szemben megtiszteltetés lesz pályára lépni. Mindezek ellenére szó sem lehet arról, hogy feltegyük a kezünket, a sípszó előtt megadjuk magunkat, profi sportemberek ilyet nem tesznek, mi pedig profik vagyunk. Az alapelvárás, hogy küzdjünk, hajtsunk, fussunk, ütközzünk – hiszen a kézilabda, ha úgy tetszik, páros játék – és a megszerzett tapasztalatokat használjuk fel a soron következő fordulókban.

– Meg kell néznünk a játékosokat, mert csak azokat küldjük be, akik teljes értékű harcosok – folytatta Buday Dániel: – Egészségtelen kockázatot nem vállalunk, ezt tizennégyes keret mellett nem tehetjük.

ÉM-KT


Újabb kitérő

Az élvonalbeli kézilabda és a labdarúgás az október 6-i fordulóban ismét ütközés elé néz. Erre a napra 17 órára írták ki a Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás meccset, 18 órakor pedig kezdődne a Mezőkövesdi KC – DVTK-Eger találkozó. Így minden bizonnyal ismét csúszik a kézilabda, amely valószínűleg átkerül 19 órára – ha mindenkinek jó lesz.


A kövesdiek (piros-fehérben) döntetlent értek el
Mezőkövesd - Megszerezte első pontját a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata. A fürdővárosiak a harmadik forduló keretében szombaton este a budakalásziakat fogadták és fogadkoztak, első győzelmük kiharcolására készültek. Az első negyedóra kiegyenlített küzdelme után a vendégek kaptak ham...