Nincs veszély, folytatja a Mezőzombor

Akt.:
A mezőzomboriak (pirosban) mindenképpen folytatják szereplésüket
A mezőzomboriak (pirosban) mindenképpen folytatják szereplésüket - © Fotó: ÉM-Archívum
Mezőzombor – Az elmúlt hét végén megszerezte első győzelmét a Mezőzombor FC labdarúgócsapata.

A Szerencshez közeli település megyei II. osztályú Keleti csoportban szereplő labdarúgó együttese hazai környezetben 1–0-ra nyert Telkibánya gárdája ellen, így tizenhét vereség után egy sikert elérve 3 ponttal áll a táblázat utolsó helyén – amely a tizenötödik fokozatot jelenti, a Tarcal ugyanis visszalépett.

Hirtelen felindulásból

A vasárnapi találkozó után sejtelmes nyilatkozatot adott id. Pangyelka András, a mezőzomboriak edzője, aki kijelentette: „Ezt így tovább nem lehet csinálni”.

– Sok mindenre gondoltam és céloztam ezekkel a szavakkal – közölte a jövőjét érintő kíváncsiskodásunkra a helyi futballt már hatodik éve szolgáló tréner. – Egyébként hirtelen felindulásból nyilatkoztam, mert akadtak összezördülések a játékosok között, aztán olyan hangok is elhangzottak nálunk, hogy nekem is abba kellene már hagynom. Viszont most úgy néz ki, hogy rendeződtek a dolgaink, és megyünk tovább a magunk rögös útján.

Arra a kérdésünkre, hogy eddig miért bukdácsoltak, a szakember így felelt:

– Elsősorban mentális gondok gyötörnek minket, de eddig szerencsénk sem volt. Több összecsapásunkon vezettünk, aztán mégis vesztesként kellett levonulnunk a pályáról. Pillanatnyilag már nem a jelenükkel foglalkozunk, hanem a jövőnket próbáljuk meg sínre tenni. Tizenkilencen vagyunk, átlagéletkorunk huszonöt esztendő, ez ideálisnak mondható. Mindössze egy légiósunk van, a többiek helyiek, így nem fogunk úgy járni, mint a tarcaliak, akik visszaléptek.

Maradnának a kettőben

A zomboriak hetente két edzést tartanak, foglalkozásaik persze foghíjasak, akik ugyanis dolgoznak, nem tudnak tréningezni.

– Lehetőségeink meglehetősen korlátozottak – folytatta id. Pangyelka András, akinek 28 éves fia is a csapat tagja. – Nincs világító berendezéssel ellátott műfüves pályánk, és mivel jómagam pékségben dolgozom, ezért este hatkor kezdek, ennek következtében általában fél négyre „trombitálom” össze a fiúkat. A végeken nehéz focit csinálni, mert ilyen szinten ebből nem lehet megélni, így mindenkinél ez kerül a sor végére. Amennyiben lehetséges, maradunk a megyei második vonalban, de a kiesők száma egyelőre ismeretlen. Ez majd függ az NB III-tól elbúcsúzó csapataink számától, és a megyei elit mezőnyének alakulásától, az esetleges visszalépőktől, sőt még attól is, hogy vállalják-e a magasabb osztályú szereplést a bajnokok. Mi akár a megyei III-ban is folytatjuk, de úgy gondolom, hogy megőrizzük a jelenlegi helyünket. A tárgyi feltételeink jók, és pénzünk ugyan kevés van – papíron mindössze egymillió forintból gazdálkodunk –, de számíthatunk a Radó Béla polgármester vezette önkormányzatra mint főszponzorunkra, meg Bodnár Imrére, aki a csapatok szállításában segít nekünk. Ezért abban reménykedünk, hogy a nyáron rendezzük sorainkat és a soron következő idényben eredményesebb játékkal rukkolunk majd ki.

ÉM-KT


18, 3, 15, 64

A mezőzomboriak által produkált számok meglehetősen szerények: az eddigi 18 fordulóban 3 pontot szereztek, 15 rúgott góljuk 64 kapott találattal párosul.