Nincs sérültje a szentpétervári épületomlásnak

Összeomlott egy felújítás alatt álló nyolcemeletes épület az oroszországi Szentpéterváron – közölte szerdán a moszkvai vészhelyzetek minisztériumának egyik szóvivője, Tatjana Szkrigonjuk.

A hatóságok szerint a balesetben senki sem sérült meg. A szóvivő ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott: félő, hogy a romok több ember temethettek maguk alá.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint bár a ház lakóépület volt, de a földszinten irodák és üzlethelyiségek voltak, ezekben eleinte nem lehetett tudni hányan tartózkodtak. A hírügynökségnek azonban úgy nyilatkozott egy nő, akinek sikerült kimenekülnie, hogy mindössze hárman voltak bent, és mindannyian időben elhagyták az épületet.

Ugyanezt erősítette meg a hírügynökségnek a minisztérium másik szóvivője, Irina Andrianova, aki hangsúlyozta, hogy senki sem sérült meg a balesetben. Azt egyelőre nem tudni, hogy mitől omlott össze a belvárosban álló épület, ám az AFP rancia hírügynökség arra emlékeztetett, hogy a szovjet érában épült házak körében nem ritka az ehhez hasonló baleset Oroszországban.
– Független Hírügynökség –