Nincs pánik, de keresik az okokat

Óriási várakozás előzte meg a férfi kézilabda bajnokság élvonalában szereplő DKSE idei szereplését, hiszen a gárda háza tájáról mindenki biztos volt abban, hogy újra nagy csapat lehet kialakulóban Debrecenben.

A remények ellenére az Ökrös-tanítványok igencsak „beragadtak” a rajtnál, hiszen az öt mérkőzésből mindössze egyet nyertek meg a hajdúságiak, egyszer ikszeltek és háromszor szenvedtek vereséget.

– Nincs mit szépíteni a dolgon, rendkívül rosszul kezdtük a bajnokságot. Azért is ért váratlanul bennünket ez a gyenge kezdés, mert a nyári felkészülés során semmi jelét nem tapasztaltuk annak, hogy problémáink lehetnek – nyilatkozta Csonka Tibor, a DKSE elnöke. – Úgy éreztük, jól van összerakva a gárda, kiválóan sikerült a főpróba, de aztán az előadás csapnivalóra sikeredett. Az, hogy a sztárcsapatoktól, a Veszprémtől és a Szegedtől kikapunk, az be volt kalkulálva, de ezt követően az újonc Komlótól is kikaptunk, s kínlódtunk a kiesőjelölt Hargitával szemben.

Persze a kialakult helyzetet nem nézik tétlenül a DKSE-nél, keresik a megoldásokat arra vonatkozóan, hogy jobban és eredményesebben játszanak Tóvíziék. – Gyorsan szeretném leszögezni, hogy nincs pánik a csapat körül, nem kezdünk bele „vagdalkozásokba”, azon vagyunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a gyenge szereplésünk okait. Első lépcsőben azt kell elérnünk, hogy a nyári szintre felemelkedjen a csapat, s azoknál a játékosoknál, akiknél látványos visszaesés volt tapasztalható, újra meghatározó emberei legyenek a DKSE-nek! – vázolta a remélt jövőt Csonka Tibor.

Pszichológus a DKSE-nél
A DKSE vezetése a csapat gyenge produkcióját látván hiába kereste az okokat a miértre, konkrét dolgokkal nem tudtak előállni, éppen ezért szakemberre bízták a válaszok megkeresését. A debreceni egylet első embere, Csonka Tibor arról tájékoztatta a Naplót, hogy két napig egy profi pszichológus dolgozik majd a DKSE-nél. A szakember nyolc interjút készít majd a gárda tagjaival, azaz a szakvezetéssel és a játékosokkal is elbeszélget majd a pszichológus. A szakértő ezt követően kiértékeli az információkat, majd a véleményét egy háromórás előadás keretein belül osztja meg a klubvezetéssel. A pszichológusnő ígérete szerint a prezentáció után a gárdát irányítók teljes körű áttekintést kapnak a DKSE-ről, illetve arról, miért nem ment idáig a csapat szekere.

B. N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek