Nincs megállapodás Ferihegyen – szerdán folytatódik a tárgyalás

Nem született megállapodás a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének sztrájkbizottsága és a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. között hétfőn. Szerdán 16 órakor folytatódik a tárgyalás, szrájk addig nem lesz – tájékoztatta Független Hírügynökséget a BA Zrt. szóvivője.

Szollár Domonkos elmondta, hogy hétfőn egy kibővített megállapodás tervezet nyújtottak át a szakszervezet képviselőinek, amelyben továbbra is az 5,5 százalékos béremelés szerepel. A tárgyalásokat szerdán 16 órakor folytatják, és addig nem várnak sztrájkot.

A szakszervezet és a reptér vezetősége a vasárnap kezdődött sztrájk után hétfőn délután ült tárgyalóasztalhoz. Az érdekképviselet 9-10 százalékos béremelést követelt, a munkáltatók azonban a korábbi 7,5 illetve 6,2 helyett már csak 5,5 százalékot ajánlottak.

Ferihegyen vasárnap délután fél ötkor kezdődött a sztrájk. Az éjfélig tartó munkabeszüntetés miatt csaknem száz járat késett, átlagosan másfél órát. Egy madridi járatot pedig törölni kellett, az utasokat Pozsonyból indították útnak. Körülbelül éjjel fél kettőre rendeződött a helyzet Ferihegyen. A hétfő reggeli járatok már menetrend szerint, késés nélkül indultak.