Hajdú-Bihar

2013.03.16. 13:19

Március 15.-i ünnepség

Mezősas - Még a havazás sem gátolta március 15-én, hogy az ünnephez méltóan megemlékezzenek a 165 évvel ezelőtt történt eseményekről.

Mezősas - Még a havazás sem gátolta március 15-én, hogy az ünnephez méltóan megemlékezzenek a 165 évvel ezelőtt történt eseményekről. Így aztán Mezősason az idén is a szokott keretek között ünnepelték a 48-as forradalom évfordulóját. Az ünnepségen a mezősasi összegyűlt ünneplő közönség az iskola területén lévő kopjafa előtt gyülekezett

Tóth Anett, Balla Bence és Szabó Kornélia iskolai tanulók Petőfi verseket szavaltak. Ezután Bihari Csaba méltatta a márciusi eseményeket.

Ezt követően koszorút helyezett el a községi önkormányzat, a román és a roma nemzetiségi önkormányzat, valamint a helyi civil egyesület.

Az ünnepség után a fiataloké lett a főszerep. A Mezősasi Román Nemzetiségi Önkormányzat évek óta megszervezi a „Március 15 „elnevezésű teremlabdarúgó kupát a helyi fiatalok számára.

Ebben az évben is így történt. 9 csapat nevezett be a versenyre és vívott nagy csatát a győzelemért. Juhász Péter a helyi román nemzetiségi önkormányzat elnöke végül a győztes csapatoknak ajándékutalványt adott át a jó teljesítményért.

Az ünnepség szervezői remélik, nem csak az időjárás miatt lesz emlékezetes mindenki számára Mezősason az idei március 15-e.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!