Nincs meg a horgász, de a kutatást befejezték

Nem kutatnak tovább a Nagytárkánypusztáról vasárnap eltűnt horgász után. A 34 éves fiatalembernek akkor veszett nyoma, amikor beszakadt a Darvas-tó partja.

60 ember, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, kutyás mentőcsapatok és helybeliek keresték két napon keresztül a horgászt, de nem találták. A fiatalember a nagytárkánypusztai szociális intézet lakója. Akkor tűnt el, amikor beszakadt a Darvas-tó partja, és a mederből 35 ezer köbméter víz az egykori bánya vájataiba zúdult.

A környéket 4 kilométeres körben vizsgálták át a mentőcsapatok. A tó parján különlegesen képzett kutyákkal keresték a férfit. A kutatást azért fejezték be, mert semmilyen nyomot nem találtak, ráadásul a tó környéke életveszélyes – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dániel-Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette, hogy a rendőrség természetesen a továbbiakban is körözi a férfit eltűnés miatt, mert egyáltalán nem biztos, hogy a horgászt a tó vize sodorta magával az egykori bánya-járatba. Azt ugyanis senki nem látta, hogy a férfi a baleset idején a tónál horgászott. De rendszeresen járt oda, és mióta beszakadt a part, nem tért vissza a szociális otthonba.