Nincs komolyabb torlódás a határokon

Egyik határszakaszon sem kell kiugróan hosszú várakozási idővel számolni – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szombaton.

Sipos Jenő szerint a legkritikusabbnak számító ukrán-magyar határszélen sem kell öt óránál többet várakozni, máshol átlagosan két-három órát vesztegelnek az autósok.

A madárinfluenza-veszély miatt elrendelt fokozott ellenőrzés továbbra is fennáll a keleti, illetve a déli határokon, de a vámosok nagyobb létszámmal, csomagvizsgáló berendezésekkel, mint például kamionröntgennel, és a forgalom elterelésével próbálják gyorsítani az átkelést.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője szerint az ünnepek miatt megnövekedett forgalomra is felkészültek, hiszen már most is külön sávba sorolják azokat, akiknek nem szükséges tételesen átvizsgálni a csomagjaikat, és akadálytalanul átkelhetnek a határon.

A hatóságok mindenesetre azt javasolják, hogy aki teheti, inkább az éjjel-nappal nyitva tartó átkelőhelyeket válassza, és ne azokat, amelyek délutánonként bezárnak, mert ott feltorlódhat a forgalom.