Nincs fennakadás a vasúton – néhány perces késések lehetnek

Nem okoz fennakadást az időjárás a vonatközlekedésben – közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese vasárnap délután. Délelőtt még az ország több vasútvonalán váltóállítási probléma nehezítette a közlekedést, délután már csak kisebb késésekre lehet számítani.

Budapesten minden pályaudvar indít és fogad vonatokat, az utasoknak 5-8 perces késésekkel kell számolniuk. Az ország dél-nyugati és délkeleti részén a regionális és a távolsági vonatok közlekedésében is 5-10 perces késések lehetnek. Kelet-Magyarországon a regionális szerelvények néhány perces késéssel közlekednek, de 5 perces késések várhatók az észak-keleti országrészben is. Az ország észak-nyugati részén regionális szinten nincs fennakadás, így itt csak a Budapestre tartó, vagy onnan érkezõ vonatok késnek pár percet.

A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és üzemelnek az elektromos váltófûtõ berendezések is. A MÁV arra kéri utasait, hogy fokozottan figyeljenek a le és felszállásnál, mert a peronok és a vasúti jármûvek lépcsõi síkosak, csúszósak lehetnek.

 

Címkék: , , , ,