Nincs a miskolci vízben calici vírus

Határozottan cáfolja a miskolci ivóvíz szolgáltatást végzõ MIVÍZ Kft., hogy a múlt héten a Semmelweis Kórházban kimutatott calici fertõzéshez köze lenne a vezetékes ivóvíznek. Az ÁNTSZ megerõsítette: valóban nincs vírus a borsodi megyeszékhely ivóvízében.

A múlt héten a miskolci Semmelweis Kórház belgyógyászati és ápolási osztályán látogatási és betegfelvételi tilalmat rendeltek el, mert kimutatták a calici vírus jelenlétét az osztályokon. Néhányan megbetegedtek. Duzsik Gábor a MIVIZ Kft. általános ügyvezetõ igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján azt közölte: a vezetékes ivóvíz kiváló minõségû Miskolcon. A sajtótájékoztatót azért látták szükségesnek megtartani, mert szerda délután óta számtalan telefon érkezett az ügyfélszolgálatukra, a helyiek arról érdeklõdtek: valóban igaz-e a hír, hogy calici vírus van az ivóvízben – közölte az igazgató.. Azt is bejelentette: a rémhír terjesztõvel szemben a cég jogi lépéseket tervez.

A boon.hu internetes portálnak Papp Erzsébet ÁNTSZ regionális intézetének epidemiológiai osztályvezetõje kijelentette: a kórház belgyógyászati és ápolási osztályán zajló calici vírus okozta járvány esetében a megbetegedések nem robbanásszerûen kezdõdtek, nincs nagyszámú beteg. Külön hangsúlyozta:kizárható, hogy az ivóvíz miatt terjedtek a megbetegedések.