Nikolett magánakciója: kupakot gyűjtött

Tamáskovics Nikolett
Tamáskovics Nikolett
Bekecs – Tamáskovics Nikolett átérezte a beteg Alex és édesanyja nem mindennapi helyzetét.

A Szerencsi Szakmunkásképző és Szakközépiskola informatikát tanuló diákja  felhívásunk nyomán szinte azonnal akcióba lépett. – Sajnos a testvérem ugyanolyan betegségben szenved, mint Alex, bízom benne, rajta is segítenek majd. Édesanyám helyzetén keresztül látom, milyen lehet az Alex anyukájáé, ez inspirált a kupakok gyűjtésére. Nem egyszer jártam végig a környék összes szórakozóhelyét, kiskocsmákat és boltokat. Jól emlékszem, először a Serleg Presszóban próbálkoztam, ahol a tulajdonos nagyon megértő volt, majd a barátom is bekapcsolódott a gyűjtésbe – sorolja.

És jött az osztály

Az osztálytársak hamar tudomást szereztek Nikolett magánakciójáról, Pristyákné Sárkány Erika osztályfőnök fénymásolta és kinagyította az Észak-Magyarország felhívását, amit kifüggesztettek.

Gyűltek a kupakok, hatalmas zsák telt meg Nikolették lakásán, csupán a szerkesztőségbe történő elszállítás okozott nekik gondot.

Viszont ezt hamar áthidalták, egy telefonhívást eresztettek el és ment a segítség. Nem tudni, mennyit nyomtak súlyban a kupakok, egy biztos, Nikolett tetemes mennyiséggel járult hozzá Alex vélhető gyógyulásához.

SFL