Helyi közélet

2014.03.05. 16:30

150 millióból fejlesztik az alsózsolcai Tanyát

Alsózsolca - Közel 150 millió forintot nyert az uniótól Alsózsolca, hogy beindítsa a komplex telep-programot. A projekt két évig tart és a város Tanyának nevezett szegregátumát érinti majd.

Alsózsolca - Közel 150 millió forintot nyert az uniótól Alsózsolca, hogy beindítsa a komplex telep-programot. A projekt két évig tart és a város Tanyának nevezett szegregátumát érinti majd.A pályázat csak korlátozott módon nyújt lehetőséget infrastrukturális fejlesztésekre, sokkal inkább a szegregátumban élőket segíti munkával, szolgáltatásokkal, képzésekkel, oktatással. Persze – csakúgy, mint Miskolcon – egy épületfelújítást tartalmaz a program, hiszen a területen egy közösségi házat alakítanak ki.

Deák Máté, a projekt szakmai vezetője lapunknak elmondta, a programba száz embert válogatnak be, legfőbb cél, hogy ezek az emberek elvégezzék a nyolc általánost. „Amennyiben már rendelkeznek ezzel, akkor szakmai képzést kapnak – tette hozzá. Ilyen lehet például kisgépkezelő, festő, kőműves, térkőkészítő.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában