Sport

2012.03.23. 07:29

A csoda elmaradt, bajnok a Sapa

A négy nyert meccsig tartó döntő negyedik találkozóját is megnyerte a fehérvári gárda.

A négy nyert meccsig tartó döntő negyedik találkozóját is megnyerte a fehérvári gárda.Véget ért a jégkorong bajnoki idény, a döntőt a Sapa Fehérvár AV 19 csapata nyerte, akik a Miskolci Jegesmedvék JSE együttesét múlták felül. A négy mert meccsig tartó ob I fináléjának negyedik mérkőzését játszotta csütörtökön este a két gárda, és ahogy a három korábbi találkozót, ezt is a nagy fölénnyel nyerte a Fejér megyei csapat, mert, ahogy korábban, így most sem volt egy súlycsoportban a két együttes. Az első meccsen az első harmadban, a másodikon öt percen belül rendezték le a meccset a fehérváriak, szerdán viszont bő fél órán át nem esett gól, igaz ezt követően lezúzták a Macikat. Ez alkalommal 10 perc jutott a fekete-sárgáknak a részsiker élményből, ugyanis ennyi időn át nem eset gól. Az első játékrész első felében egy emberhátrányt is kivédekeztek a vendégek és volt ígéretes lövésük is, de a Budai K.-nak kellett nagyobb, veszélyesebb lövéseket hárítania. Aztán a 11. percben már ő is tehetetlen volt, Ladányi B. két lövőcsel után inkább passzolt, a szezon legeredményesebb fehérvári csatárának, Sofronnak könnyű dolga volt, amikor a kapuba piszkálta a korongot. Ezt követően egy perc sem telt el, és máris kétgólos volt a hazaiak előnye, Mihály is a kapuba talált (2-0).

Második játékrész

A középső harmad elején Jarabek kiállítása miatt fogyatkoztak meg a Macik, amit kihasznált a Fehérvár. Palkovics passzát Pratt verte be a 23. percben, majd két minutával később Hajós előkészítése után Magosi bombázott a kapuba (4-0). Négy perccel ezután Orbán távolról vette be Budai K. kapuját, ötgólosra növelve ezzel csapat előnyét. A játékrész közepén viszont Saluga ment el a jobb oldalon, és jól eltalált lövése után utat talált a kapuba a korong (5-1) – a becsületgóllal nagy örömöt szerzett a maroknyi, de annál hangosabb vendégtábornak. A válasz hamar, 27 másodperccel később érkezett, Ryannak a kapu mögül visszatett pakkját Mihály küldte a ketrecbe (6-1). Aztán a harmad hajrájában Popovics lövésénél Bálizsről kijött a játékszert, az érkező Rafaj pedig az üresen maradt kapuba bombázott (6-2).

A zárás

Az utolsó harmad előtti szünet már meglehetősen ünnepi volt, a köszöntések egymást érték, éppen csak a pezsgő nem került elő még ekkor. Aztán amikor folytatódott a mérkőzés, egész jó kis hokit láthattak a nézők. A hazaiak már ,,aranyos” hangulatban voltak, közülük az 52. percben Ryan váltotta gólra Mihály átadását (7-2), majd a szezon közben a Fehérvárról az MJJSE-hez igazolt Nagy G. négy hazai játékos között talált lövőhelyzetét, és gólt, az utolsóelőtti percben pedig még Hajós találhatott be senkitől sem zavarva (8-3).

A fehérvári gárda ezzel az idényzáró sikerrel zsinórban 10. magyar bajnoki aranyérmét szerezte, az MJJSE pedig a – a Mol Ligában és a Magyar Kupában elért második helyek után – a szezon harmadik ezüstjét nyugtázhatta.

 Jegyzőkönyv

Sapa Fehérvár AV 19 – Miskolci Jegesmedvék JSE 8-3 (2-0, 4-2, 2-1)

Székesfehérvár, 2500 néző. V.: Halassy (Kovács B., Bedő).

Sapa Fehérvár AV 19: Bálizs – Horváth A., Prat t 1, Vas, Ladányi B. (1), Sofron 1, Hetényi, Tokaji, Ryan 1 (2), Mihály 2 (1), Klassen, Orbán 1, Sille, Palkovics (2), Kovács Cs., Láda B., Benk, Durco, Tóth A., Magosi 1 (1), Hajós 1 (1), Pleszkán (k). Vezetőedző: Kevin Primeau.

Miskolci Jegesmedvék JSE: Budai K. – Budai R., Jarabek, Dubek (1), Bonar (1), Miskolczi, Nagy G. 1, Lindgren, Svasznek, Urbán, Ritó, Saluga 1, Szilágyi, Láda P., Tóth Á., Popovics, Rafaj 1, Túróczy, Orosz, Gyenes (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.

Kevin Primeau: – Megérdemelten szereztük meg az aranyérmet, ahogy az előző három mérkőzésen, úgy ma is megmutatkozott a fölényünk, Gratulálok a csapatnak.

Greg Lindqvist: – A Fehérvár jobb csapat nálunk, ez most is bebizonyosodott, de a miskolci hoki fejlődését az szolgálja, ha ilyen együttesek ellen tudunk játszani, mert láthatjuk, hogy van hová fejlődni, hogy hová lehet eljutni.

A négy nyert meccsig tartó párharcot 4-0-ra, a Sapa Fehérvár AV 19 csapata nyerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!