Friss hírek

2010.01.08. 12:13

Megszüntette a fegyelmit a polgármestre ellen Etyek képviselõ-testülete

<p>Lezárult az etyeki polgármester ellen indított fegyelmi ügy. A képviselõ-testület csütörtökön megszüntette a még októberben indított eljárást. Megállapították, hogy a terhére rótt fegyelmi vétséget nem követte el a polgármester.</p>

A képviselõ-testület azért kezdeményezte a fegyelmit, mert úgy vélte: sokszor túllépte a hatáskörét a polgármester, több olyan utasítást adott ki, amelyek sértették a jegyzõ irányítási jogkörét, és ellehetetlenítették a hivatal mûködését. A polgármester ezt cáfolta korábban is. A Független Hírügynökségnek azt mondta: szerinte a testület járt el többször törvénytelenül.

A polgármestert október 26-tól fel is függesztette a testület az állásából, de a döntést Szûcs Lajos megtámadta a bíróságon, és jogerõsen november 5-én visszahelyezték hivatalába. Mûködési nehézségekkel küzdött a hivatal ezután, mert két hónapig sem a jegyzõ, sem az aljegyzõ nem dolgozott. Késõbb egy helyettesítõ látta el a feladatokat.

Normalizálódott a helyzet, az aljegyzõ visszatért, és úgy tûnik, tudnak együttmûködni - tudta meg a Független Hírügynökség pénteken Szûcs Lajos polgármestertõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!