Friss hírek

2007.11.18. 18:26

Kevesen síelnek a felvonó nélküli pécsi pályán

<p>Évek óta gyalog kénytelenek felmászni a síelők a pécsi sípályán. Fél óra alatt lehet felérni így a csúcsra. Nincs felvonó, mert annak a villany motorját négy évvel ezelőtt ellopták. A sportegyesületnek viszont újra nem telik, az legalább 20 millió forintba kerülne.</p>

Legalább 30 ezer síszerető ember lakik Pécsett. A város sípályájára mégis csak néhány százan mennek ki. Nem szeretnek hegyet mászni. A hatszáz méter hosszú pálya legmagasabb csúcsára ugyanis gyalog kell felmenni. Az egyik, edzett síelő azt mondja: neki 20-30 perc az út így.

Négy évvel ezelőtt ellopták a felvonó villanymotorját és drótköteleit. Az új drága, csaknem 20 millió forint. A pécsi síegyesületnek nincs ennyi pénze: a néhány ezer forintos tagdíjakból és az évi 200 ezer forintos önkormányzati támogatásból nem jut rá. Ez a pénz épp a működésre elég.

Egy felvonó működik, de azt csak az egyesület tagjai használhatják. Aki pedig nem tag, és pénze is van, inkább Ausztriába, vagy Szlovéniába megy síelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!