Helyi közélet

2015.05.12. 08:38

Harsányi késelés - Jogos volt-e a védekezés?

Harsány, Miskolc - Tanúkat hallgatnak ki a héten a harsányi késelés ügyében.

Harsány, Miskolc - Tanúkat hallgatnak ki a héten a harsányi késelés ügyében.A Miskolci Törvényszéken folytatódik az úgynevezett harsányi késeléses ügy, amelyet H.P. ellen folytatnak emberölés büntette miatt. Mint írtuk, tavaly év elején alapos és minden részletre kiterjedő bírósági bizonyítás végén, a jelentős sértetti közrehatást is figyelembe véve felmentette a Miskolci Törvényszék az emberölés vádja alól azt a miskolci fiút, aki majd’ három esztendővel ezelőtt késével halálos sebet ejtett Harsányban egy helyi fiatalemberen.

Jogosnak minősítették

Mivel a késelőt a törvényszék tavalyi megállapítása szerint éjszaka testi épségét fenyegető jogtalan támadás ért, jogos védelmi helyzetben cselekedett akkor, amikor késével védte meg magát. A szúrás azonban rosszul sikerült, az áldozat szívét érte, aki a helyszínen életét vesztette.

A fellebbezések nyomán az ügy a Debreceni Ítélőtábla elé került, ahol az elsőfokú döntést megsemmisítették, és új eljárás lefolytatására utasították a Miskolci Törvényszéket. A tárgyalás a héten újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

ÉM-SZB


Korábbi cikkek:

Harsány, Miskolc - Kedden folytatódik a megismételt törvényszéki eljárás a késelő ügyében. tovább »

Miskolc - Elkezdődött csütörtökön a megismételt törvényszéki eljárás a harsányi késelő ügyében. tovább »


Harsány - Nem értik a harsányiak - meghalt egy fiatalember és aki megölte, nem bűnös. tovább »


Harsány - Helyszíni tárgyalást tartottak a tavalyi harsányi késelés ügyében folyó eljárásban. tovább »


Harsány, Miskolc - A Harsányban 2012 októberében történt emberölés ügyében a rendőrség a nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. tovább »


Harsány - Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztály Közép csoportjában a Harsány - Sajóörös mérkőzésen a hazaiak a győzelmet Pusztai Norbert emlékére ajánlották.


Miskolc - A rendőrség előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a miskolci elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy harsányi fiatalembert.


Miskolc, Harsány - Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.


Harsány - Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.


Harsány - Szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen késszúrással ölt meg egy miskolci fiatal egy 21 éves harsányi fiút.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában