Rendőrségi hír

2019.11.30. 12:00

Luxusautókkal kereskedhetett az orgazda

Spanyolországból ellopott nagy értékű járműveket adott el.

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2018-ban elkövetett bűncselekményekből származó luxusautókat helyezett forgalomba, illetve értékesített, miközben tudott azok eredetéről.

Meghamisított alvázszámok

A gyanúsított főként Spanyolországból szerezte a gépjárműveket, melyekről pontosan tudta, hogy lopásból származnak. Alvázszámukat kiköszörülve és meghamisítva próbálta azokat legalizálni. Majd annak érdekében, hogy a bűncselekményt leplezze, az autókat ismerőseinek értékesítette vagy nevükre forgalomba helyeztette. A járművek összértéke körülbelül 28 millió forint.

A gyanúsítottal szemben jelentős értékre elkövetett orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás. A férfi életkörülményeire és külföldi kapcsolataira tekintettel a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ugyanakkor esetében az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásával a bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével vagy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását, illetve a már megkezdett bűncselekményeket befejezné. A bíróság letartóztatta a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában