Friss hírek

2009.07.13. 18:02

Budapestre ért a 10 ország kerékpárosaiból álló 5 országot érintő biciklis csapat

<p>Budapestre ért hétfőn az a nemzetközi kerékpáros csapat, amely 5 országot érintve egymás kultúrájának megismerésére és a környezet fenntarthatóságának fontosságára kívánja a 30 napig tartó biciklitúrával felhívni a figyelmet. Kobrizsa Ádám a túra főszervezője elmondta: bár az alapcsapat 6 főből állt, 3 magyar, egy máltai, egy angol és egy mongol biciklistából, az út során rövidebb-hosszabb távra többen csatlakoztak hozzájuk, összesen 10 nemzet kerékpárosai vettek részt az akcióban.</p>

Kobrizsa Ádám elmondta: a túra június 19-én a szlovéniai Koperből indult, Olaszország, Ausztria és Szlovákia érintésével ért Magyarországra, ahol másfél hét múlva Pécsett fejeződik be. A biciklisták a túra végére összesen 800 kilométert tesznek meg. Hozzátette: ennél az akciónál azonban kevésbé a megtett kilométerek számítanak, inkább a célja, egymás kultúrájának megismerése és a környezetvédelem.

A túrát a Magyar Kerékpárosklub szervezte a többi ország testvérszervezeteinek segítségével, uniós támogatásból. László János, a klub elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a Green Bikes for Peace kerékpártúrára az Uniótól 30 ezer euró támogatást nyertek egy tavalyi pályázaton. A pénz nem annyira a kényelemre ment, hiszen a kerékpárosok legutóbb is egy tornateremben aludtak. A támogatás nagy részét inkább arra fordította a nemzetközi csapat, hogy számos kulturális rendezvényen vegyen részt, így több programon az ausztriai Linzben is, amely jelenleg Európa kulturális fővárosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!