NHH – Júniusban is népszerű volt a mobilinternet

Júniusban 29 ezerrel nőtt a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma az előző hónaphoz képest. A szolgáltatást igénybevevők így már 636 ezren vannak – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által közzétett mobilinternet-gyorsjelentésből. Az adatforgalom is nőtt valamelyest, ugyanakkor egy előfizetőre vetítve kismértékben csökkent.

A három mobilszolgáltató gyorsjelentése szerint a mobilinternet-előfizetések száma a májusi 42 ezres növekedés után júniusban 29 ezerrel nőtt. Ugyanakkor azon aktív SIM-kártyák száma, amelyeken az előző három hónapban vol adatforgalom, mindössze 5 ezerrel bővült. 2009 első félévének végén így 507 ezer aktív kártya volt forgalomban. Az év első hat hónapjában az aktív kártyák száma 92 ezerrel, az előfizetéseké 142 ezerrel nőtt.

Júniusban az egy előfizetőre jutó átlagos adatforgalom 1,52 gigabyte-ról 1,51 gigabyte-ra csökkent.

Az összes előfizetőt tekintve a T-Mobile piaci részesedése júniusban a májusi 48 százalékról nagyjából 1 százalékkal növekedett, míg a Pannoné és a Vodafoné – kis csökkenéssel – hasonlóan alakult, azaz 23, illetve 28 százalék körül volt.

A forgalmazásban résztvevő előfizetések alapján a T-Mobile és a Pannon piaci részesedése is nőtt. Ugyanakkor a Vodafone részesedése csökkent júniusban.

Az adatforgalom alapján a T-Mobile és a Pannon piaci része a májusi adatokhoz képest emelkedett, míg a Vodafone részesedése csökkent.