Öngyilkos merénylők egy afgán bankban

Nyolc embert megöltek, 56-ot megsebesítettek egy bank elleni támadásban a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban. A támadást a tálibok vállalták magukra. Saifullah Khan Ebrahimkhil, a város legnagyobb kórházának vezetője elmondta, az áldozatok között sok a rendőr, ők a fizetésükért álltak sorban a bankban.

Egy szemtanú lövéseket és öt robbanást hallott a bankból. A helyi hatóságok szerint felfegyverzett férfiak mentek be a Kabul Bank fiókjába és azonnal lőni kezdtek. A rendőrök lezárták a környéket. A támadást a kabuli belügyminisztérium is megerősítette.
A tálib mozgalom szóvivője, Zabihullah Mujahed azt mondta, három öngyilkos merénylőjük robbantotta fel magát a bankfiókban, rengeteg áldozatot okoztak a hadseregnek és a rendőrségnek.

A biztonságiak gyakori célpontjai a lázadók támadásainak, főként mivel közeledik a nemzetközi erők kivonásának 2014-re várt időpontja, ekkortól a helyi hadsereg és rendőrség lesz felelős a biztonságért Afganisztánban. Jelenleg körülbelül 140 ezer békefenntartó állomásozik az ázsiai országban. A tálib vezetést a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrortámadások után űzték el Afganisztánból, mert együttműködtek az Al-Kaidával.