Öngyilkos merénylet Hillában – már 117 áldozat

Legalább 117 áldozata van az iraki Hilla városában történt keddi öngyilkos merényletnek – közölte szerdán a helyi kórház egyik orvosa. A támadásban 173-an megsérültek, sokuk állapota életveszélyes. Ez volt az egyik legvéresebb támadás Irakban a 2003-as invázió óta.

A támadást még kedden délután történt: a merénylők robbanóanyaggal kibélelt mellényt viselve néhány méterre álltak egymástól a gyalogló síita zarándokok tömegében, amikor felrobbantották magukat. A zarándokok a dél-iraki Kerbalába gyalogoltak, ahol pénteken vallási ünnep lesz. A zarándokok ellen több támadás is történt az ország több területén: ezekben legalább 28-an vesztették életüket.

A hillai kórház egyik orvosa elmondta, hogy az éjszaka alatt több súlyos sérült is életét vesztette, és így a halottak száma 117-re emelkedett. A doktor arra figyelmeztetett, hogy a szám még mindig változhat.

A kerbalai vallási ünnepsége egész Irakból sok ezer síita zarándok igyekszik busszal vagy gyalog, nem törődve a szunnita támadásokkal.Sporthírek