Sport

2015.09.11. 22:20

DVTK Jegesmedvék: Fradi-veréssel indult a szezon

Miskolc - Megkezdte szereplését a MOL Liga idei szezonjában a DVTK Jegesmedvék csapata, és magabiztos győzelmet arattak a Fradi ellen.

Miskolc - Megkezdte szereplését a MOL Liga idei szezonjában a DVTK Jegesmedvék csapata, és magabiztos győzelmet arattak a Fradi ellen.

A kezdő bedobás előtt ünnepélyes keretek között lehullt a lepel – szó szerint is – a Jegesmedvék három bajnoki zászlajáról, amelyek ezentúl a Macik fantasztikus tavalyi idényére fogja emlékeztetni a szurkolókat.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, 30 másodperc elteltével már kialakult egy kavarodás a vendégkapu előtt, bő egy perc múlva pedig már vezettek a Jegesmedvék. Emberelőnyben a harmad közepén álló Dudasnak tették fel a korongot, aki kapásból hatalmas gólt lőtt (1-0). A 6. percben a Fradi került emberfórba, és ezt ők is kihasználták: Manninen a kék vonalról lőtt a felső sarokba (1-1). A 9. percben Dudas bombája túljutott, de lelassult Budain, és ha centikkel is, de mellé csorgott. Alig telt el fél perc, amikor Miskolczi passzával Ritó oldalról nagyon kilőtte a sarkot (2-1). Kemény küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat alaposan beleállt a meccsbe, ám a Miskolc több és veszélyesebb helyzetet alakított ki. A 19. percben egyenlítettek a vendégek: emberelőnyben passzolták ki a hazai védelmet, és végül Rafaj talált be közelről (2-2).

Somogyi „lehetetlen” gólja

A második harmad áthúzódó miskolci emberelőnnyel kezdődött, amit 26 másodperc alatt gólra is váltottak: Somogyi lehetetlen, amolyan Csikar-szögből húzta a korongot a felső léc alá (3-2). A 4. percben ismét a Fradi kapujába került a pakk, ám a ketrec elmozdult, ezért a gólt nem adták meg. A játékrész közepe felé közeledve egymást követték a kiállítások mindkét oldalon, de gól egyikből sem esett. A 11. percben hosszasan állt a játék, mert a bírók előbb 2 percet adtak a miskolci kapusnak, majd 10 perc fegyelmivel sújtották. Utána pedig sokáig azon ment a vita, hogy ki üljön a büntetőpadra. A hosszú kényszerszünet a Jegesmedvéknek tett jót, mert a 12. percben növelték előnyüket. Villámgyors kontrát vezettek a hazaiak, és végül Pavuk passzát Dudas vágta a kapuba (4-2).

Még kettő a Fradi-kapuban

A harmadik harmad nagy miskolci helyzetekkel indult, Budainak háromszor is bravúrt kellett bemutatnia. Ám ez sem segített a Fradin, ugyanis a 2. percben Tóth egy lépésről begyötörte a korongot a kapuba (5-2). A 6. percben kettős előnybe kerültek a vendégek, és ebből gólt is lőttek, Hietamaki talált be (5-3). A 15. percben Galanisz bődületes kapuvasat lőtt. Két perccel a vége előtt kialakult egy alapos bunyó, de a slusszpoént Dansereau adta, aki fél perccel a vége előtt hatodszor is mattolta Budait (6-3).

A Jegesmedvék egy érzelemdús mérkőzésen magabiztosan verték az egyébként kitűnően küzdő Ferencvárost.



JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC

6-3 (2-2, 2-0, 2-1)

Miskolci jégcsarnok, 1050 néző. V.: Beniac, Bachurik, Kormos, Sipos.


DVTK Jegesmedvék: Guggenberger – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.

Ferencvárosi TC: Budai – Suoraniemi, Dubek, Fekti, Lévai, Géczi, Kovács, Farkas, Galló, Manninen, Ódry, Fliszár, Kiss, Apelis, Pál, Mach, Rafaj, Jensen, Papp, Hietamaki, Üveges, Ágoston(k). Edző: Greg Lindqvist.


Gól: Dudas(2), Ritó, Somogyi, Tóth, Dansereau ill., Manninen, Rafaj, Hietamaki.

Kiállítás: 18 perc (+10 perc Guggenberger) illetve 18 perc.


Mayer Péter: - Nagyon örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket, ez mindig fontos lépés a bajnokság kezdetén. A támadójátékunk nagyon jó volt, ellenben az emberhátrányos védekezésünkön, illetve pár más játékelemen még sokat kell dolgoznunk. Ez volt az első bajnoki meccsünk, így most a legfontosabb a három pont megszerzése volt.

Greg Lindqvist: - A csapatom nagyon keményen küzdött, de a Miskolc padja hosszabb volt, és több minőségi játékosuk van, mint nekünk. Harcoltunk, próbálkoztunk, de túl sok hibát vétettünk, sok kiállítást szedtünk össze. A küzdőszellemmel viszont nagyon elégedett vagyok, erre a jövőben építeni tudunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!