NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel
NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel - © Fotó: napi.hu
Budapest, 2014. november 14., péntek (MTI) – Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetőséggel, nem kell visszavonnia az előző banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A kormány honlapjára pénteken került fel a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezete, amely az NGM-nek az ingyenes készpénzfelvételről szóló, múlt évi rendeletét módosítja.

Ebben szerepel az a kitétel is, hogy aki jogosulatlanul él az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, vagy a nyilatkozatban valótlan tartalmat közöl, azzal szemben a pénzforgalmi szolgáltató jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg, egy összegben érvényesíteni.

A tervezet melléklete – a pénzintézetek számára – tartalmazza azt a formanyomtatványt, amelynek kitöltésével az ügyfeleik maradéktalanul eleget tehetnek nyilatkozattételi kötelezettségüknek.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s