Friss hírek

2009.06.20. 12:14

INFLUENZA - Partra szállhattak a vesztegzár alá helyezett karibi hajó utasai

<p>Partra szállhattak végre annak a spanyol óceánjárónak az utasai, amelyet az elmúlt napokban három kikötőből utasítottak el - közölte szombaton a karibi hajótúrát szervező cég, a spanyol Pullmantur.</p>

A mintegy nyolcszáz utast és a hajó legénységét helyi idő szerint péntek este Aruba szigetén "fogadták be" a kikötői hatóságok. Az "Ocean Dream" névre keresztelt hajón azért rendeltek el vesztegzárat, mert a személyzet három tagjának szervezetében kimutatták az új típusú influenza vírusát.

A kilencnapos karibi körútra indult hajó hétfőn Grenadánál akart kikötni, ám a fertőzöttek miatt a hatóságok senkit sem engedtek partra szállni. A következő állomás kedden Barbados volt, de a helyi hatóságok itt már kikötni sem engedték a hajót, csakúgy mint másnap Saint Lucián.

Csütörtökön ugyanakkor 376 venezuelai utasnak megengedték, hogy - a Venezuelához tartozó - Margarita szigetén kiszálljanak. Több mint nyolcszáz ember azonban péntek estig továbbra is a fedélzeten maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!