szon-sportoldal

2008.07.25. 12:00

A bajnoki élvezi az elsőbbséget

<p>Ha kell, az országos, illetve a megyei labdarúgó-szövetség hivatalból kiírja az NB III-as rajttól eltérő időpontokat a Magyar Kupa első fordulójának párosítása kapcsán.</p>

Érthetetlen! Az MLSZ-ben arra az időpontra írták ki a labdarúgó Magyar Kupa országos első fordulójának mérkőzéseit, amikor az NB III. is rajtol. Márpedig a megyei selejtezőkön sikeresen szereplő harmadosztályú gárdáknak már játszaniuk kellene augusztus 10-én, amikor a bajnoki bemutatkozásuk is esedékes lenne...

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy halasztani nem lehet a kupameccset, hiszen augusztus 20-án már következik a második kör, a megyei bajnokságok pedig 17-én mindenhol beindulnak.

Megyénkből három csapatot érint az időpontok ütközése. A „legegyszerűbb” helyzetben a Kemecse van, hiszen a szintén szabolcsi Kótajjal került szembe, így az ügyet megyén belül meg lehet oldani. A kemecseiek azt az utasítást kapták, hogy augusztus 2-6. közötti időpontban egyezzenek meg az ellenféllel, ha ez nem megy, akkor hivatalból kiírják a meccsnapot.

A Várda SE és a Nagyecsed helyzetét bonyolítja, hogy ellenfelük, az Abaújszántó és a Bodrogkisfalud számára augusztus 10-én szintén kezdődnek a Borsod megyei bajnoki küzdelmek, ráadásul ezen csapatok számára ezt figyelembe vették a bajnoki menetrend elkészültekor, és az Abaújszántó például köti is az ebet a karóhoz, máskor nem játszana.

A kisvárdaiak az MLSZ-hez fordultak, ahol kijelentették: a bajnoki élvez elsőbbséget, így ha kell, hivatalból kiírják az NB III. rajtjától eltérő időpontot.

Csak halkan kérdezzük: nem lett volna egyszerűbb eleve a jövő hét végére kiírni a teljes fordulót...?

Nevezési ügyben nincs pardon
Aki július 5-ig nem pótolja a mulasztást, kizárják a bajnokságból.

Sporthírek NB III.-ból

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!