Friss hírek

2009.11.27. 17:14

Jótékonysági faház nyílt Gyõrben

<p>Jótékonysági faház nyílt pénteken Gyõrben. A megyeháza elõtti téren, a téli vásár idejére felállított kis házban kézmûvesek és idõsek által készített díszeket, süteményeket, képeslapokat vásárolhatnak az érdeklõdõk pár száz forintért. Az így összegyûlt összeget pedig idõs otthonoknak és a hajléktalanoknak ajánlják fel a szervezõk.</p>

November 27-e és december 23-a között - hétköznaponként 14-18 óráig, szombatonként 10-18 óráig, vasárnaponként pedig 10-13 óráig - várják a jótékonykodókat, akiket egy pohár meleg teával és zsíros kenyérrel is megvendégelnek a szervezõk. A történelmi egyházak, a gyõri és a megyei önkormányzat közös akcióját már negyedik éve szervezik meg. Tavaly több százezer forint gyûlt össze a rászorulóknak.

Ottófi Rudolf alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: idõrõl idõre önkormányzati képviselõk várják majd az adományozókat, de az árusításban Borkai Zsolt polgármester is részt vesz majd. Az alpolgármester hozzátette: remélik, idén legalább ugyanannyi pénzt tudnak összegyûjteni a rászorulóknak, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!