NG: a tetováló lány

Akt.:
NG: a tetováló lány
NG: a tetováló lány
​​Miskolc – Madocsai Angéla nem szereti a kategóriákat, jobban szeret mindenben egy kicsit otthonosan mozogni.


Három éve kezdtem el tetoválni , de tulajdonképpen másfél éve vált komollyá, miután Kerek Péter, a Legendary 60’s Tattoo Company vezetője, tetováló mestere mellé kerültem tanulóként és ez az az időszak, amire igazándiból elmondhatom, hogy tetoválással foglalkozom – kezdte Madocsai Angéla tetováló, akinek NG a művészneve a szakmában.

NG Egerben végzett az Eszterházy Károly Főiskolán grafikus szakon a rajz tanszéken, de előtte tanult tervező grafikát is. Azt is elárulta, hogy a gimnázium után kezdett igazán a rajzra koncentrálni.

– Előtte amolyan hobbi volt, később kezdett tudatosulni bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni – mondta. – Ezek a tanulmányok a rajztanulás mellett a kreativitásomat is fejlesztették, hiszen többrétű volt az oktatás. sokféle technikát tanultunk és ez megkönnyítette azt, hogy a tetoválásra rátudjak hangolódni.

Kell a mester

NG a fekete-fehér tetoválásokat kedveli leginkább, de mostanában már a színes tetkók is beindítják a fantáziáját. A kalligrafikus írások nagyon tetszenek neki, de mint mondta: bármelyik stílusban otthonosan mozog már.

– Nem szeretnék egyféle stílusra ‘rázoomolni’, hanem inkább mindenben jónak lenni un. allrounderré válni- tette hozzá.
Meglátása szerint, ha sokat is javult az elfogadás a tetovált emberekkel szemben, azért egyes munkahelyeken továbbra sem tolerálják el őket. Azonban őt, mint tetováló művészt és nőt abszolút elfogadták. Sőt! Valamilyen szinten a Studioban is kuriózumnak számít.

– Sokszor előfordul, hogy nem hozzám jönnek, de mivel a vendéget lány még nem tetoválta, kéri, hogy én is tetováljam – magyarázza mosolyogva. – Semmilyen hátrányom nincs belőle.

A fejlődéshez, a tanuláshoz NG szerint elengedhetetlen az, hogy nyitott szemmel járjon az ember. A nyugati trendeket, videókat konventionokat figyelve is fejlődhet a tetováló, de mondott egy furcsa dolgot is kérdésünkre.

– Vannak borsos áron online tanfolyamok is, ami amatőröknek is nyitott – osztotta meg. – Ám persze a legjobb az, ha az ember talál egy olyan mestert aki tényleg vérprofi, aki nemzetközi szinten is letett már valamit, akitől tényleg megtanulhatja a szakmát .Még így is éveket vesz igénybe az, hogy valaki igazán jó tetoválóvá váljon minden tehetsége mellett is.

ÉM-JLI