NFM: a gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes

Akt.:
NFM: a gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes
Budapest, 2014. október 26., vasárnap (MTI) – Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így az őszi szünetben is érvényes – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Kommunikációs Főosztálya vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték, a biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem az otthon, az utcán, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is vonatkozik.

A biztosítási védelemben – kormányrendelet alapján – 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy 1,6 millió gyermeknek és fiatalnak, díja az államot terheli – közölte az NFM.

Hozzátették, hogy a biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak. Tavaly csaknem 14 ezer kárigényt teljesítettek, az esetek döntő többségében csonttörések miatt.

A szülők az idei évre közbeszerzés alapján kiválasztott szerződött partner, a Groupama Garancia Biztosító honlapján tájékozódhatnak a kárigény bejelentéséről és érvényesítéséről – tájékoztatott a minisztérium.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s