Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

Akt.:
Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján
© Fotó: dreamstime.com
2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá. Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be.

A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adat- és kibervédelemmel van ellátva. Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

Nem veszhetnek el

Az EESZT-ből gyorsan lekérhetők a betegadatok, zárójelentések és kórelőzmények, így komplexebb diagnózis állítható fel. A betegek, ha nem találják a nekik kiadott dokumentumokat, akkor a portálra belépve megnézhetik például a kiadott kontrollvizsgálat időpontját.

– Vagyis a rendszer lényegéből adódnak a legnagyobb előnyei: nem veszhetnek el a zárójelentéseink, az ambuláns lapjaink és a leleteink, nem kell azokat magunkkal hordani, s mégis állandóan és bárhol rendelkezésre állnak. Ráadásul ahogy egyre több adat kerül a rendszerbe, egyre több helyzetben tud majd segítséget nyújtani – nyilatkozta dr. Tóth István, a B.-A.-Z. Megyei Kórház orvosigazgató-helyettese.

– További előnye, hogy a páciensnek csak a TAJ kártyáját és valamely személyazonosító okmányát kell bemutatnia a gyógyszerésznek, aki ez alapján kiadja a felírt gyógyszereket – tette hozzá dr. Majoros Krisztina, a miskolci Mária Gyógyszertár személyi jogos gyógyszerésze és tulajdonosa.

– PR cikk –

Címkék: , ,