Nagyvilág

2010.07.27. 15:58

Pénzbüntetést kapott egy indiai nő, mert impotencia miatt vált el

<p>Súlyos pénzbüntetéssel sújtotta egy indiai bíróság azt az asszonyt, aki férje impotenciájára hivatkozva akarta felbontani házasságukat - írta keddi számában a Press Trust of India című napilap.</p>

Az ország középső részén fekvő Madhya Pradesh állam bíróságának döntése szerint Vandana Gurjarnak 200 ezer rúpia (933 ezer forint) kártérítést kell fizetnie férjének. A lap emlékeztet: az összeg jóval meghaladja több millió indiai egész éves bevételét.

A pár kilenc évvel ezelőtt házasodott össze, ám Gurjar három hónappal az esküvő után elhagyta a férjét, és benyújtotta a válópert. A nő azzal érvelt, hogy "nem részesülhet a házasság örömében, mivel férje impotens". A férj azonban válásuk után szintén beperelte a nőt, mondván, exneje férfiasságában alázta meg, és azzal, hogy házasságra alkalmatlannak állította be, "csorbát ejtett a tekintélyén". A bíróság végül igazat adott a volt férjnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!