Nézzük együtt a napfogyatkozást!

Nézzük együtt a napfogyatkozást!
A teljes napfogyatkozás mintegy 3.000km távolságra innen lesz megfigyelhető, nálunk viszont élőben láthatja a ritka jelenséget!

Az augusztus 1-én bekövetkező jelenség hazánkból csak rövid ideig tartó, kb. 20%-os nagyságú részleges fogyatkozásként lesz megfigyelhető 11:45 perctől. Idehaza legutóbb 1999 augusztusában láthattuk a Napot a Hold takarásában, a következő teljes napfogyatkozásig nem kevesebb, mint 73 évet kellene várnunk…

Szerencsés idő esetén a részleges napfogyatkozás hazánk egész területéről megfigyelhető lesz, de kizárólag biztonságos segédeszközökkel ajálott a napba nézni. A teljes napfogyatkozás Kína északi részén, Mongóliában, illetve Oroszország egyes területein lesz megfigyelhető, most első alkalommal pedig a világhálón is figyelemmel követhető lesz a természeti jelenség.

 Nézze nálunk a napfogyatkozást!

Ha ön is szeretné élőben látni a teljes napfogyatkozást, ne felejtse el figyelni hírportálunkat a pénteki nap! A napfogyatkozás mindössze két és fél percig tart, és magyar idő szerint pár perccel 13 óra után veszi kezdetét, az első képek 11 óra és dél között érkeznek.

A jelenségről részletesebben egy korábbi cikkünkben olvashat.

 

 További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek