Friss hírek

2009.08.17. 10:56

Augusztus 20 - lezárások az ünnepek miatt a fõvárosban

<p>Már a hét elején számítani kell Budapesten forgalmi korlátozásokra, parkolási tiltásokra az augusztus 20-i állami és fõvárosi ünnepségek, illetve a Red Bull repülõnap miatt. Egyes helyszíneken már augusztus elsõ napjaiban parkolási tilalmat vezettek be.</p>

A Budapesti rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint az állami rendezvények miatt szerdán estétõl tilos a parkolás a Kossuth téren és közvetlen környékén, így a Vértanúk terén is. A korlátozás pénteken hajnalig tart. Szintén tilos parkolni szerdán estétõl az Andrássy út két oldalán lévõ szervízutakon, a Bajza utca és a Hõsök tere között. Parkolási korlátozás lesz 20-án kora reggeltõl A Citadella környékén, a Döbrentei tér és a Rudas fürdõ környékén, a Várkert felsõ rakparton, a Széchenyi felsõ rakparton, a jászai mari téri parkolóban, a Belgrád felsõ rakparton, a Petõfi és a Március 15-e téren, A Szent Gellért felsõ rakparton, a Szent Gellért téren, a Rezeda utcában és a Kelenhegyi út egy részén is.

Az ünnepi elõkészületek miatt már hét elején lezárhatják az Erzsébet híd északi járdáját és a Mellette lévõ forgalmi sávot. Kedden lezárják a Lánchíd deli járdáját, szerdán az Erzsébet híd északi járdáját, 20-án délután kettõtõl pedig az egész hidat és a Lánchidat is. Szerdán késõ este várhatóan lezárják a Kossuth tér környékét. Aznap délelõtt pedig az Andrássy út egy részét, délután pedig a Budai alsó rakpartot a Lánchíd és a Bertalan Lajos utca között, utóbbi helyen a gyalogosforgalom elõl is.

20-án Szintén lezárják majd a Pesti alsó rakpart - Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Üllõi út - Ferenc körút - Duna által határolt terület. Lezárják a Zsigmond tér - Árpád fejedelem útja - Üstökös utca - Török utca - Margit körút - Vérmezõ út - Krisztina körút - Alkotás utca - Budaörsi út - Villányi út - Karinthy Frigyes út - Irinyi János utca - Duna által határolt terület is. A területen belül semmilyen jármû nem közlekedhet, a határoló útvonalakon azonban igen.
Ezen az útvonalon terelésekre is kell számítani.

A fõváros által szervezett ünnepség miatt keddtõl tilos megállni jármûvel a Pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Aznap este a rakpart egy részét le s zárják.

A Honvéd tisztavatás miatt a Hõsök tere környékén lesznek parkolási tilalmak már keddtõl, illetve lezárások már szerdától. Szakaszosan bizonyos idõközökre az Andrássy utat is lezárhatják, a Hõsök terétõl egészen az Oktogonig.

A Mesterségek Ünnepe nevû rendezvény miatt A Várban lesznek lezárások, a Dísz tér környékén parkolni már most is tilos.

A Szent Jobb Körmenet miatt szerda estétõl tilos parkolni a Bazilika környékén és a környezõ utcák egy részében, azokat egyébkén 20-án délután le is zárhatják.


A Red Bull Repülõnap miatt a Duna-parti részeken már tilos parkolni, a rakpartok egy részét illetve a Lánchidat le is zárják.


A Borfalu rendezvény miatt az 56-osok terén tilos parkolni már 11-e óta, a rendezvények rendõri biztosítása pedig az Állatkerti körúton, illetve a Kossuth térnél a Zoltán utcában fog állomásozni, ezért azokat is lezárják, szerdán estétõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!