Ugye, volt?

Akt.:
Időutazásban vettem ma részt, ami eléggé lehangoló volt néhány nappal karácsony előtt. Egy grafikát fordítottam angolról magyarra, ami a 2015-ös évet foglalja össze. Hajdu Mariann jegyzete.

Eszembe juttatták a rövid szövegek a történéseket: a párizsi szatirikus lap, a Charlie Hebdo elleni támadást januárban, a márciusi esetet, amikor a másodpilóta a francia Alpoknak vezette a gépet, 150 ártatlan ember halálát okozva, az áprilisi, nepáli földrengést sok-sok halottal. És sorolhatnám: a nyári tunéziai, a novemberi párizsi terrortámadást, vagy épp a 800 migráns halálát Líbia partjainál áprilisban. Nem volt könnyű év, azt nem tudom, hogy rosszabb volt-e az előzőnél, annak részletei már a feledés homályába vesznek.

Bezárom a grafikát – túl sok volt a tragédia az idén – és a szemem a Star Wars VII. filmjének hatalmas sikerére téved, a cikk még korábbról nyitva maradt a gépemen. Most már tudatosan keresem a jó híreket: nem akarom engedni, hogy elhatalmasodjon az érzés, nem akarom, hogy a világ történései befolyásolják a pillanatot. Teszik úgyis eleget év közben. És mert azért volt jó is, több is. Ugye, volt?

Hajdu Mariann

Címkék: , ,