Túlélők

Akt.:
Smile a csapat legkisebb tagja
Smile a csapat legkisebb tagja - © Fotó: Fuszek Gábor | blikk.hu
Hát elrepültek. Menteni egy távoli országba. Mentek, mert szükség van a tudásukra, a tapasztalatukra, a segítségükre. Mentek, mert kérték őket, s mert jól tudják, hogy a romok alatt rekedtek többségének ők jelenthetik a halvány reményt a túlélésre. Uri Mariann jegyzete.

Hányszor átéltem már ezt az érzést. A határtalan büszkeséget, s az abba vegyülő aggodalmat és féltést. Hiszen egy földrengés sújtotta övezetben életveszély a keresés. A megsérült épületek bármikor összedőlhetnek, a romok tovább omolhatnak, újabb és újabb utórengések rázhatják meg a térséget és pusztíthatják el a korábban épen maradt házakat. Nem beszélve a fertőzésről, a járványveszélyről, no és persze az ilyenkor kialakuló kaotikus helyzetről. Volt, ahol fegyveres őrök védték a csapatot a gerilláktól, de olyan is volt, ahová a fegyveres harcok miatt lefújták az indulást.

Szerencsére ilyen veszély most nem fenyegeti a segíteni igyekvőket, és reméljük, minden egyéb baj elkerüli őket. S bár most közeli hozzátartozómért nem kell aggódnom, de a többieket, a barátokat éppúgy féltem. És közben remélem, hogy amikor megcsörren a telefon, azt hallom majd: Sikerült! Túlélőt találtunk!

– Uri Mariann –
hirdetés
hirdet�s