Tetszett

Tetszett
© Fotó: flickr.com
A mondás valahogy így szól: „Aki hibátlan lovat keres, járhat gyalog.” Lovat annak idején nem kerestem, ellenben nyaranta nagyapám szekere talált meg engem: a szünetben sokat ültem mellette, vitte az „onokát” magával. Tetszett a maga jellegzetes ló- és istállószagával, a kedvencem a hátasok között Pajkos volt. Pásztor Attila írása.

Kerékpárt sem kerestem, de ahol mi lakunk, ott indokolt volt inkább előbb, mint utóbb megtanulni rajta közlekedni. Apám sajátságos módszerrel ugyan, de hamar a lábamba rakta a tekerés helyes módszerét és örömét. Tetszett a dolog, az első saját valami iszonyat csúnya házilag festett világoskék bicaj volt. A kedvencem meg a Szputnyik: versenygép, némi túlzással…

Amikor utazni kellett a családnak, a vonat volt az eszköz, Cserkeszőlőig vagy hetven hatvanhat partival. Tetszett a társaság, a mai napig az orromban van a jellegzetes „vonatszag”. Aztán ha távolságot kell legyőzni, sokszor meg is maradt nekem. Valahogy mindnek megvan a varázsa, és az egykori élmények mellett mindig nyújt újat.

Pásztor Attila