Tető és bubi

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: youtube.com
A rendőrök, azt hiszem, napokig tudnának arról beszélni, hogy az ittas vezetők milyen borzalmas tragédiákat okoztak csak megyénkben. Nem beszélve a mást nem, „csak” magát veszélyeztető kaszkadőrökről. Mondjuk arról a hősről, aki megivott egy üveg tömény italt öt-hat sörrel kísérve, majd úgy döntött, autóba ül, mert féltette a német csodát, lévén elégtelennek ítélte meg a közvilágítást. Juhász-Léhi István írása.

Szóval autóba ült, ám néhány száz méter után egy ház falának tapadt autója bal oldala. Kiszállni nem tudott, mert ugye az ajtó a falnál volt. Mászott a jobb oldalra, az anyósülésen át. Negyedórás szerencsétlenkedés után rájött, hogy a jobb oldalon sem fog tudni kiszállni, ugyanis sikeresen egy köztéri kútra is rácsavarodott. Szerencsére a tömény bubi elpattant, és ugyan nem tudott a főhős a homlokára csapni, mert annál azért részegebb volt, ám kitalálta, hogy kimászik a tetőablakon.

A fél utca kicsődült már a mutatványra, akik azt látták, hogy emberünk beragadt a tetőbe. Se ki, se be. Úgy mesélték, hogy a legjobban a rendőrjárőrök nevettek. Állítólag az egyik egyenruhás azt is mondta: szerencsére nem tudott elindulni, így nem lett nagyobb baj…

Szívemből szólt.

Juhász-Léhi István