Nézőpont: Tengelytörő egérút

Nézőpont: Tengelytörő egérút
Most még fogják az autósok kezét a rend őrei (ha élhetek ezzel a képzavarral). Egészen pontosan: most még segítik a közlekedést. Szántó Rita jegyzete.

Mióta megkezdődött ugyanis az iskola, azóta csúcsforgalomban – egyes útszakaszokon – rendőrökirányítják a forgalmat. A helyzet néha még így is katasztrofális.

Aki mostanában Miskolcon ki tudja számítani, hogy A pontból mennyi idő alatt ér B-be, az jó eséllyel számíthat egy matematikai Nobel-díjra. Főleg a reggeli és a délután öt óra körüli időpont a kritikus, amikor mi, autósok fejben sakkozunk, hogy merre is induljunk. Időnk van találgatni, hiszen az autónkban ülve mi mást is tehetnénk egy kis rádióhallgatás, dühöngés, esetleg számolgatás – hányszor vált zöldre a lámpa – közben, míg mi is átérünk.

Múltkor felfedeztem egy nem éppen szabályos belvárosi egérutat, mégpedig a bazártömbi sikátorok tengelytörő terepét. Ezzel a cseles ötlettel akár csúcstartó is lehetek az építési területeken elérhető maximális átlagsebességemmel. De az igazi haszna, azóta nem dühöngök a dugóban. Ez is valami.

– Szántó Rita –

 
hirdetés


hirdet�s