Nézőpont: Tehetségek

Nézőpont: Tehetségek
Nézőpont: Tehetségek - © Illusztráció: Getty Images
Mindig is tiszteltem azokat az embereket, akik valamiben nemcsak jók, hanem istenáldotta tehetségek, és ezt tudatosan ki is használják. Pásztor Attila írása.

Azoktól sosem sajnáltam sem a tapsot, sem a fizetésüket, legyenek művészek vagy éppen sportolók. Ők sem úgy indultak például a külváros külsőről, hogy ennyit fognak keresni, csak játszani akartak, és ha lehet, megélni belőle. Sokat gyakoroltak, edzettek ezért, és mind a mai napig ezt teszik. Elnyerték jutalmukat, sőt sokan modern kori ikonokká váltak. Pénteken az egész heti meló után bár úgy terveztem, hogy este a cimbikkel még ellépünk az alapegységbe egy-két koccintásra, de a koránkelés és fáradság legyőzött, a hazaérkezés után már mozdulni se volt kedvem, jött az igazi péntek esti láz ágyban, tévével.

Szerencsére van elég sportcsatorna, mondjuk szundikálni a legjobb az olasz focira. Felkelve és kapcsolgatva meg olyat láttam, hogy még. Megmondom őszintén, nem Johann Sebastian Bachon nőttem fel, egyrészt mert annak idején apám miatt vasárnap délben jó ebédhez szólt a nóta, a tesóm Lordos volt, én meg a Beatricét és Pokolgépet preferáltam. De ez a komolyzenei vetélkedő megfogott. Úgy bántak a fiatalok a hangszerrel, klarinéttal, harmonikával, zongorával, hogy leesett az állam. Az tuti, hogy irányzatot már nem fogok váltani, de engem lenyűgöző tehetségeket láttam, és ha lesznek, oda fogok kapcsolni.

– Pásztor Attila –