Sport

2015.09.06. 13:55

Megszületett a DVTK-Volán, az Extraliga elérése a cél

Miskolc - Nem volt nehéz meg­győzni a tulajdonost a fúzióról, hiszen amatőr szinten maga is játszik.

Miskolc - Nem volt nehéz meg­győzni a tulajdonost a fúzióról, hiszen amatőr szinten maga is játszik.A labdarúgás, a kosárlabda, a birkózás, a sakk és a jégkorong után újabb sportág került a DVTK égisze alá. Csütörtöki cikkünkben már jeleztük, hogy az asztalitenisz lesz a következő tagja a Diósgyőr családnak (olyan formában, hogy átveszik az NB I-es Borsod Volán SE alakulatát), s mindezen információ hivatalos formát is nyert, ugyanis az érdekeltek pénteken sajtótájékoztatót tartottak minderről.

Nem a nulláról

A DVTK-t Szabó Tamás ügyvezető, míg az asztaliteniszezőket a miskolci származású András Miklós szakosztályvezető – az országos szövetség, a MOATSZ sportigazgatója – képviselte.

– Egy párszor már mondtuk, hogy mérföldkő a DVTK életében, de a mostani pillanat is az – jelentette ki Szabó Tamás. – Az asztalitenisz érkezésével immáron több mint 2000 sportoló tartozik a Diósgyőrhöz az Észak-magyarországi régióban, elsősorban Miskolcon. Az asztalitenisz egy tradicionálisan miskolci sportág, a hatvanas években nagyon komoly munka folyt a klubban, több jó játékos is nevelkedett itt, akik közül elég csak egyet megemlíteni: Jónyer István nevét, aki egyéniben, párosban és csapatban is nyert világbajnokságot. Az utóbbi években a Borsod Volán SE tartotta életben a sportágat, ezért ennek köszönhetően most nem a nulláról kell elindulni. Viszonylag nehéz helyzetből kezdünk, már ami az utánpótlás-nevelést illeti, egyelőre két iskolában kezdjük el a bázis kiépítését. Örülök, és köszönöm minden résztvevőnek a munkát, a MOATSZ vezetőinek is azt, hogy áldásukat adták erre a fúzióra.

Számítanak segítségre

András Miklós, a DVTK-Volán (ez lett az együttes neve) szakosztályvezetője az alábbiakat tartotta fontosnak megjegyezni:

– Köszönöm a DVTK-nak a partnerséget, hogy már az első megkeresés után igent mondtak. Sajnos a Borsod Volán SE eddig bírta, lecsökkentek a szponzorációs lehetőségek a sportegyesületnél, ám az NB I-es tagság ezen lépésnek köszönhetően megmaradt. A cél az 1–3. hely, ezen belül is a bajnoki cím elérése, a feljutás az Extraligába. Számítunk a miskolciak segítségére, már csak azért is, mert a városban nincs utánpótlásképzés.

Azt már közöltük – és ezt megerősítette a szakosztályvezető –, hogy a DVTK-Volán Széll Zsolt, Kővári Balázs, Doros Szilárd, Tóth Zsolt, Berecki Dezső (a paralimpikon igazolása azonban csak a jövő héten lesz rendben) összeállításban áll majd asztalhoz, először ma 11 órától a Jókai általános iskola tornatermében, az Univer-Kecskemét ellen. Mint azt az elnevezés is mutatja, a „Volán” szó benne marad a csapat nevében, legalábbis egyelőre, a tervek szerint a nemrégiben átalakult közlekedési cég utaztatással segíti majd az együttest. Az éves költségvetésről megtudtuk, pontos számot pillanatnyilag nem lehet tudni, ugyanis zajlanak még bizonyos tárgyalások. Lapunk arról is érdeklődött, mit szólt a fúzió ötletéhez Leisztinger Tamás, a Diósgyőr tulajdonosa. „Nem volt nehéz meggyőzni, nem ütközött akadályba, ugyanis amatőr szinten maga is műveli a sportágat” – válaszolta Szabó Tamás.


A játékos-edző szavai

A bemutatkozó sajtótájékoztató után a DVTK-Volán játékosedzőjét, Kővári Balázst is megkérdeztük.

– Öten leszünk a csapatban, vagyis egy játékos mindig tartalék lesz – mondta lapunknak a 35 esztendős asztaliteniszező. – Egy cserelehetőség azonban van, azt majd a helyzet, az állás fogja eldönteni, hogy mikor fogjuk kihasználni. Az jó, hogy lesz mód egy kicsit sakkozni, ilyen mozgástér ugyanis korábban nem volt. Az, hogy nyomás, teher van rajtunk, természetes, hiszen a tájékoztatón elhangzott, hogy szeretnénk felkerülni az Extraligába. Igazából egy nagy riválist látok, látunk, a Kiskunfélegyházát, amely a legfelsőbb osztályból esett ki, az első összecsapásunk október 11-én lesz velük, hazai környezetben. Ha sikerülne feljutnunk, akkor tíz év után lennék ismét Extraligás játékos, ugyanis 2006-ban szerepeltem utoljára itt, a kemecseiek színeiben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!