Szerencse

Akt.:
Kéményseprő
Kéményseprő - © Fotó: pecsma.hu
Hamarosan kiderül, hogy szerencsés húzás volt-e a hagyományos kéményseprésre szakosodott cégeket szétzilálni, felszámolni. Pap Gyula jegyzete.

Az egyébként nagy szaktudást igénylő foglalkozás csínját-bínját nemcsak a fekete ruhás emberek hordozzák, hanem a tapasztalatokat összegyűjtő, rendszerező jól felkészült szakmai stáb, amely kétséges, hogy helyet talál-e az új rendszerben. A sima kéményhasználó örül is, mert ha minden igaz, ingyenes lesz a lakossági szolgáltatás – persze a közpénzt is mi fizetjük –, csak ne kerüljön aztán túl sokba. A kajánkodók felvetik, annyi baj legyen, ha netalántán történne valami grimbusz, ugyanaz a társulat vonulhat a helyszínre elhárítani.

Azonban egyáltalán nem vicces a téma, olyan terület ez, amelyhez nagy körültekintéssel szabadna nyúlni, hiszen a szervezetlenség, kapkodás könnyen hibához vezet, mely akár emberéletekbe is kerülhet. Bízzunk benne, hogy akiknek a dolguk, átérzik ezt a felelősséget, és megértik az aggodalmaskodást.

Most úgy tűnik, komoly erőket vetnek be, magasabb szakmai színvonalra is kerülhet akár a szolgáltatás, és őszintén reméljük, nem az lesz a vége, hogy kéményseprőt látva fogjuk a gombunkat és imádkozunk a jó szerencséért.

– Pap Gyula –
hirdetés


hirdet�s