Szándékot

Akt.:
Valahol biztosan én vesztem el egy kicsit az elmúlt évek felgyorsult világában, de olyat egyre ritkábban látok, hallok, olvasok, hogy valaki elégedetten fogadná az életével összefüggő, bármilyen változást. Nyilván, ha csak nem anyagi előrelépésről van szó… Értem én, mert valahol bennem is így munkál a dolog. Pásztor Attila jegyzete.

„Az emberek már minden változást nagyon nehezen fogadnak el” – fogalmazott nemrégiben egy megyebeli polgármester. Pedig hozzá kell szoknunk, hogy a XXI. századi élet ilyen, szinte minden területén jönnek az új dolgok, legyen szó ügyintézésről, oktatásról, menzáról és még sok száz dologról. Azt se felejtsük, figyelve a történelmet, hogy a változás mindig erős alapja, elindítója az újnak. Ennek megfelelően próbálok alkalmazkodni, nyitottan fogadni mindazt, ami az én életemnek újszerű velejárója. Röviden: hozzászokni. Éppen most nem sok van, és hát megmondom őszintén, az is inkább pozitív. Bár a lottó ötös nyilván sokat dobna a jókedvemen…

Mostanában úgy vagyok vele, megpróbálom megérteni a szándékot, mi miért változik, és azt gondolom, eleve rossz indíttatás nincs. Még egyszer hangsúlyozom, itt, az én életemben.

Pásztor Attila

Címkék: ,