Siker

Akt.:
Érdekes dolog a siker és az ő mércéje. Bár tudom, hogy meglehetősen szubjektív, ki mit tekint annak, én azt gondolom, hogy az igazi siker mögött komoly szellemi vagy fizikai teljesítmény áll. Például egy bonyolult műszaki kihívás megoldása, vagy egy maratonfutáson kifejtett erőfeszítés, ami lehet, hogy csak a tisztes helytálláshoz elég, de sokaknak az is siker, hogy a már-már fájdalomba átcsapó fáradtságot, kimerültséget és önmagukat legyőzve teljesítették a távot. Uri Mariann jegyzete.

De sikerként tekintek az édesanyák teljesítményére is, akik reggeltől estig dolgoznak azon, hogy ellássák és összetartsák a családot. És az egész napos rohanás után esténként még van energiájuk mesét olvasni a gyerekeknek, és odabújni párjukhoz, hogy meghallgassák, mi minden történt vele aznap.

Sikeresek lehetünk a magánéletünkben, a munkánkban, a tanulás, a sport és a művészetek területén, de ezért tenni, dolgozni kell. Keményen és kitartóan. S bár kitartásra szüksége volt annak a magyar fiatalembernek is, aki öt napig táborozott egy müncheni telefonbolt előtt, hogy elsőként vehesse meg az almás márka legújabb készülékét, kissé túlzónak találom, hogy egyes médiák fantasztikus magyar sikerként aposztrofálták a történteket. Szerintem régen rossz, ha úgy tekintünk erre, mint minden magyar sikerére!

Uri Mariann
hirdetés
hirdet�s