Nézőpont: Semmi kétség

Nézőpont: Semmi kétség
Meg lehet érteni, ha az is külföldön keresi a boldogulását, aki nemrég még buzgón lobogtatta a magyar zászlót az egyetemi rendezvényeken, mondja egy ifjú rezidens, aki – legalábbis egyelőre – a maradás mellett döntött. Szalóczi Katalin jegyzete.

Őszinte és nyílt, én sem kételkedem egy pillanatig sem a szavában, amikor kijelenti: semmi kétsége afelől, hogy a rezidensszövetség által szervezetten-tervezetten valóban tömegesen aktiválják letétbe helyezett felmondóleveleiket év végén a rezidensek, amennyiben addig nem rendezik a bérüket.

A témáról szóló internetes hozzászólók némelyike amiatt horgad fel, miért épp az orvosok bérét kellene rendezni ebben az országban. Mások amiatt lázadnak: nem kellene „kiengedni” a drága pénzen kitanított orvosokat. Nem veszik figyelembe: nem csak az orvosok előtt áll nyitva az út, bármely más szakma képviselői is szerencsét próbálhatnak tőlünk nyugatabbra. S azt sem: a „drága” képzéssel induló pálya elején is szabad az út bárki előtt, aki képes is rá, s fel is vállalja az éveken át tartó tanulást, majd a mondjuk ki: megalázó bérezéssel és sok robottal járó munka melletti továbbtanulást.

Lehet persze kételkedni is. Meg reménykedni, hogy mégsem mennek el. Egészen év végéig. Aztán jön a bizonyosság.

– Szalóczi Katalin – 

“Megélni épp megélünk” – most…

Miskolc – Dr. Czabajszki Máté egyike a Megyei Kórházban (amúgy EU-támogatás révén) leszerződött friss rezidenseknek.

A rezidens megy, a remény marad?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc – Érzékelik-e megyénk két nagy kórházában, hogy „elkészülődőben” vannak a rezidensek?

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .