Nézőpont: Sablonos helyzet

By Barak Beáta
Nézőpont: Sablonos helyzet
Középiskola tájékán elérkezik az idő, amikor gyermekünk jelzi, egy ággyal kevesebbet foglaljunk a családi nyaralásra, ő már nem vesz részt benne. Sokk! De emlékezzünk csak azokra a balatoni nyarakra, amikor baráti társasággal, vonattal, autóval – nem friss jogsis sofőrrel -, netán kerékpárral vágtunk neki a KFT által remekül megénekelt tájnak. Barak Beáta jegyzete

Ez a fajta szabadság csodás, a szülőknek persze rémisztő; de ha tehetik, engedjék a fiatalt saját útját próbálni, hiszen a zenés lubickolás, a nyáresti kikapcsolódások emléke sosem fakul majd.

Meg kell tanulniuk az iskolamentes hónapokat fiatalosan, meggondoltan eltölteni, hiszen íme, a táborozásból lassacskán kinőttek, s talán a nagymamáknak sem kell már vigyázni rájuk, míg anyuék dolgoznak. Az igazi kihívás kimozdulni a tévé, a számítógép, az msn elől, felelősen elgondolkodni a vakáció napi programtervén, hogy az alvással, lustálkodással, info-kommunikációs eszközök előtt való görnyedéssel eltöltött idő arányos legyen a barátok jó levegőn való személyes felkeresésével, esetleg az ősök ribizliszedésben való kisegítésével.

Szóval irány a strand, a tér, kamaszok, mert „jó ez a sablonos helyzet”, egy nap se múljon el tétlenül!

Barak Beáta

Címkék: , ,