Helyi közélet

2012.07.31. 15:24

Nyolc napig titkos még Tapolca terveinek nyertese

Miskolc - A miskolctapolcai tervpályázatnál vasárnap kellett volna eredményt hirdetni. Megtörtént?

Miskolc - A miskolctapolcai tervpályázatnál vasárnap kellett volna eredményt hirdetni. Megtörtént?Hárommilliárd forintra pályázik a város, amiből Miskolctapolcát és környékét fejlesztené. A pályázat második fordulójához azonban szükséges, hogy legyenek tervei a városnak, ezért írták ki a tervpályázatot, melynek határideje július 29-e volt. Megtörtént az eredményhirdetés?

A tapolcai tervpályázat eredményhirdetése pénteken, vagyis július 27-én megtörtént – mondta Rostás László főépítész. Hozzátette: ezt nyolc napon belül kell nyilvánosságra hozni, vagyis a héten ismertetik az eredményt. „A tervpályázat közbeszerzés keretében zajlott, az eredményhirdetés előtt nem adható ki információ, megsértettük volna a közbeszerzés és tervpályázat titkosságát. A közzététel és a tájékoztatás továbbra is a tervpályázati kormányrendelet alapján folytatódik. Az eredményhirdetésről csak a nyertes pályázókat értesíthették. A tervpályázat eredményét közzé kell tenni, a hirdetményt legkésőbb az eredményhirdetéstől számított 10 munkanapon belül kell megküldeni” – magyarázta a főépítész.

Azt is megtudtuk: 14 pályamű érkezett, ebből kettőt kizártak és 1 megtiltotta a bemutatását. A főépítész hangsúlyozta: a terveket bemutatják, az interneten is látható lesz.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában